Een stukje geschiedenis

In 1979 kreeg in de parochie Lindel-Hoeven de huidige school vorm door het samenvoegen van de voormalige meisjes- en jongensschool. De Corneliusschool dankt haar naam aan de patroonheilige van de parochie Sint-Cornelius.

Onze omgeving

Onze school ligt centraal in de dorpskern in het gehucht Lindel-Hoeven. In deze levendige kern biedt onze open school een uitnodigende en inspirerende leer- en leefomgeving voor onze kinderen. We zijn een school die volop in beweging is; onze bovenbouw kon zo bij de start van schooljaar 2021-2022 intrekken in het moderne en duurzame nieuwe schoolgebouw. Ook de plannen voor het nieuwe gebouw voor de kleuters en eerste graad zitten in de laatste rechte lijn.

Onze waarden

We streven als school naar kwalitatief hoogstaand onderwijs.
Dit houdt in dat we de kinderen op al deze vlakken tot fundamenteel leren trachten te brengen : nieuwe inzichten, vaardigheden en attitudes ontwikkelen waardoor ze op een bewuste en gezonde manier kunnen omgaan met zichzelf, de anderen en de wereld.

Dit alles doen we vanuit onze christelijke identiteit als fundamentele inspiratiebron en met het welbevinden van het kind voorop. Het is onze overtuiging dat leren en groeien enkel kan wanneer onze leerlingen zich goed voelen!

Welkom!

Ben je geïnteresseerd in onze school? Neem een kijkje op onze website of maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding met je gezin.